Notícies

RSS La DO Empordà, a l´alça
09/11/2013

La Guia Peñín 2014, que s´acaba de publicar, ha confirmat la tendència a l´alça dels vins de la denominació d´origen (DO) Empordà. La Guia Peñín atorga la qualificació d´excel·lent a 41 vins empordanesos, que obtenen noranta punts, o més, de nota de tast. Uns altres 121 vins empordanesos reben la qualificació de molt bons, amb notes que van dels 85 al 89 punts.

Dels 31 cellers de la DO Empordà, puntuats en aquesta edició de la guia, pràcticament tots situen un o més dels seus vins en les categories de molt bons o excel·lents.

El Consell Regulador analitza aquests resultats com "els millors que ha assolit la DO Empordà en aquesta prestigiosa i referenciada guia a Espanya" i considera que s´han produït "gràcies a l´esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins".

El podi empordanès

El podi empordanès de la darrera edició de la Guia Peñín està format per la garnatxa Ino de Masia Serra (Cantallops), amb 94 punts; i els Finca Garbet 2007 i Finca Espolla de Castell Peralada, amb 93 punts cadascun. Precisament, Castell Peralada ha col·locat nou vins per sobre dels noranta punts a la Guia Peñín -5 Finques, 2 Ex Ex, Finca Espolla, Finca Malaveïna, Garnatxa d´Empordà, Gran Claustro, Garriga i Finca Garbet-.

El celler Vinyes d´Olivardots té sis vins al capdamunt de la llista, mentre que Mas Oller (Torrent) i Oliver Conti (Capmany), n´hi tenen tres cadascun.

Plaça de la Moneda 8-10 - 17486 - Castelló d'Empúries - Tel. +34 972 15 86 02 - Fax.+34 972 15 81 24 - info@hoteldelamoneda.com